Een Seiko horloge is ook kunst

Gepubliceerd door Vincent op

Op kunst en cultuur hebben we het regelmatig over echte kunst en/of culturele uitingen, maar ook bepaalde mode accessoires zoals het Seiko horloge mag je absoluut rekenen tot kunst. En in bepaalde kringen misschien ook tot een beetje cultuur? Zelf weet ik dat niet, maar ik kan me goed voorstellen dat een Seiko horloge in een zakelijke omgeving best aanzien kan inspireren! Dit blog gaat daarom ook over de Seiko horloge: echt een stukje kunst in de modewereld. En nog handig ook!

Duur? Welnee!

Oké, oké, de mooiste Seiko horloges gaan tot behoorlijk hoge (voor sommigen van ons exorbitante) prijzen. Maar wist je dat je al een heel mooi Seiko horloge om je pols kunt dragen voor vierhonderd euro? Dat klopt: een Seiko horloge hoeft helemaal niet te duur te zijn. Dat is natuurlijk wel heel erg afhankelijk van je smaak. Wanneer je net zoals ik bent, dan vind je alleen de duurste horloges mooi. Geen idee waarom me dat altijd overkomt. Met andere uitingen van kunst, of gave ontwerpen, heb ik daar ook altijd last van. Sommigen van ons zijn gewoon vervloekt met een dure smaak denk ik. Hopelijk heb je daar zelf geen problemen mee.

Het merk Seiko in het kort

Seiko startte in 1881 in Tokyo, toen de oprichter Hattori op zijn 21-jarige leeftijd zijn klokken reparatie shop opende. Al snel bleek alleen reparatie niet genoeg te zijn voor Hattori en hij opende zijn eigen fabriek waar klokken niet alleen gerepareerd werden, maar ook gefabriceerd. Hattori leidde zijn eigen ingenieurs op, waardoor hij direct de juiste en gepaste normen en waarden door kan geven aan zijn medewerkers. Mede daardoor is het merk zo innovatief en succesvol geworden – en gebleven. Het duurde ook niet voordat hij zijn eerste polshorloge kon ontwerpen: een daverend succes! Maar waar kun je die tegenwoordig aanschaffen?

Seiko horloge bij Brandfield

De beste plek om een Seiko horloge aan te schaffen in Nederland is zonder twijfel in de webshop van Brandfield. Dit is namelijk een officiële retailer van het merk Seiko en wanneer je prijzige producten aanschaft, dan wil je absoluut dat deze van een betrouwbare bron afkomstig zijn. Garantiebewijs etc. erbij, dat is wel zo prettig. De beste Seiko horloges zijn technische hoogstandjes met een fraai design. De meesten beschikken over verfijnde en geavanceerde chronometers, GPS, of andere functionaliteiten. Het materiaal waar de horloges mee zijn vervaardigt is titanium of een ander soort edelstaal.

Categorieën: Blog