Nog snel de kerstsfeer in huis brengen

Gepubliceerd door Vincent op

Nog een paar dagen en het is alweer zover: de kerstdagen van 2020. Het is voor iedereen een lastig en vervelend jaar geweest, waardoor we allemaal reikhalzend uitkijken naar het nieuwe jaar. Hoewel we kerst dit jaar met veel minder mensen zullen moeten vieren, betekent dat niet dat het minder gezellig hoeft te zijn. Om ondanks alles het jaar nog een beetje positief af te sluiten, kun je nog altijd je best doen om de kerstsfeer in huis te halen. Vrijwel iedereen heeft een kerstboom in huis, maar je kunt nog veel meer doen! In dit artikel lees je een aantal ideeën.

 

Wanddecoratie

Bij het versieren van het huis worden de muren vaak vergeten. Zonde, want het is een groot oppervlak waar je zeker iets leuks mee kunt doen. Haal dus de creativiteit in jou naar boven en ga aan de slag! Je kunt bijvoorbeeld een mooie kerstkrans maken met dennentakken, hulst bladeren en lichtjes. Een andere vorm van wanddecoratie is het ophangen van één of meerdere foto’s. Kies een winterse afbeelding uit, of laat bijvoorbeeld een aantal kerst-foto’s van andere jaren afdrukken. Als je veel van dit soort foto’s hebt, kun je er natuurlijk ook een fotoalbum van maken. Op die manier kun je gemakkelijk terugdenken aan goede herinneringen, wat de sfeer in huis zeker zal verhogen.

 

Kerstkaarten ophangen

Dit jaar sturen we met zijn allen weer meer kerstkaarten naar elkaar. Dat is ook niet zo gek: we hebben elkaar weinig kunnen zien en missen elkaar meer dan anders. Je kunt deze kaarten natuurlijk gewoon op een kast zetten, maar het is ook leuk om ze op te hangen. Door ze prominent aanwezig te laten zijn wordt je regelmatig herinnerd aan de mensen waar je om geeft, ook al kun je ze niet zien.

 

Kerststukjes maken

Op de basisschool was het vaak een gewoonte om kerststukjes te maken, maar waarom zou je dat nu niet ook doen? Je kunt er allemaal dingen in verwerken, zoals een kaars, lichtjes, kerstballen of beeldjes. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Let wel op de hoogte van het groen in combinatie met de kaars(en), want anders kan het vlam vatten. Als je geen zin hebt om iets totaal nieuws te creëren, kun je ook een bestaande plant, kandelaar of lantaarn versieren. Voeg wat kerstige takjes toe, leg er een paar kerstballen bij en dan ben je al klaar!

 

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in huis, is het slim om de kleuren en stijl van de kerstversieringen op elkaar af te stemmen. Dan wordt het geen bonte verzameling, maar een bij elkaar passend geheel. Veel succes met het decoreren en alvast een fijne kerst!

Categorie├źn: Blog