Laat je verwonderen door Luxemburg

Gepubliceerd door Vincent op

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italie de meest populaire vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders. Een op de vier Nederlanders is van plan om – eenmaal op bestemming aangekomen – te gaan kamperen. Deze relaxte vorm van vakantievieren biedt vrijheid en ontspanning, aldus de ANWB. Veruit de meeste respondenten van het onderzoek houden ervan om met de auto naar hun bestemming te reizen, namelijk 64%.

De kans is groot dat jij als lezer ook van plan was om met de auto naar een camping te trekken in een van de eerdergenoemde landen. Misschien is het tijd voor iets meer variatie? Het kan zijn dat jij helemaal niet zit te wachten op drastische veranderingen in je zuurverdiende weekje onthaasten, maar misschien hoor je toch een klein stemmetje in je hoofd zeggen dat het inderdaad tijd iets om de Spaanse Costa in te wisselen voor iets nieuws. Dan komt hierbij het perfecte alternatief:

Luxemburg

Wat? Die naam ken je misschien alleen maar een tussenstop en route naar Italie. Luxemburg is een van de kleinste landen van Europa. Eigenlijk is het een groothertogdom en dankzij de ligging is het slechts een paar uur rijden vanuit Nederland. Dit ondergesneeuwde kindje van Europa herbergt prachtige wandelroutes, schattige authentieke dorpjes en middeleeuwse bouwwerken die tot de verbeelding spreken.

Natuur

Luxemburg ligt tegen België aan waardoor een deel van de Belgische Ardennen doorloopt in Luxemburg. Dit gebied bestaat uit groene heuvels en diepe dalen waar verschillende rivieren doorheen lopen. Het gebied is uitermate geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Omdat in het gebied verschillende wandelroutes te vinden zijn, kunnen zowel beginners als ervaren wandelaars hier hun hart ophalen. Onderweg zijn er ook prachtige bouwwerken te bezichtigen, zoals kastelen en de stadsmuur van Echternach.

Je kunt ervoor kiezen om te verblijven in een schattige herberg of een luxe hotel. Voor de echte natuurfans en voor de vakantiegangers met een budget is een Luxemburg camping aan te raden. Dan ervaar je de natuur vanuit je bed. Op een camping verblijven biedt bovendien het ultieme gevoel van vrijheid.

Alternatief plan

Mocht je nou helemaal klaar zijn met kamperen in Europa, dan kun je er altijd nog voor kiezen om het dit jaar rigoreus anders aan te pakken. Overweeg dan eens of je niet wilt reizen naar Vietnam. Dit prachtige, Aziatische land biedt een compleet andere ervaring dan een Europese camping, die je gegarandeerd de rest van je leven bijblijft.

Categorieën: Blog