Griekenland en haar UNESCO werelderfgoed

Gepubliceerd door Vincent op

Griekenland is een populaire vakantiebestemming, vanwege de mooie eilandjes en zandstranden. Er is echter veel meer te doen in Griekenland dan alleen op het strand liggen. Zoals oude tempels en steden bezoeken, of wandelen door de natuur. Bijzonder aan dit land is dat er veel UNESCO werelderfgoed aanwezig is. Dat betekent dat deze locaties heel bijzonder zijn, bepaald door de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO). Hieronder vind je een overzicht van drie van die werelderfgoed plekken. Absoluut het bezoeken waard als je gelukkig wordt van kunst en cultuur.

Apollo Epicurius tempel

Griekenland staat erom bekend dat het bezaaid is met eeuwenoude tempels uit de Klassieke Oudheid. Het allereerste stuk UNESCO werelderfgoed is de Apollo Epicurius tempel. Dit gebeurde in 1986. De tempel is te bereiken vanaf de rivier Neda, of de stad Tripoli. Hij ligt echter diep in Griekenland zonder nabije grote steden. Gedacht wordt dat de tempel zo’n 450 voor Christus gebouwd is. De tempel is de meest bestudeerde tempel van Griekenland, omdat hij ongebruikelijk is. Hij bevat namelijk zuilen uit drie verschillende era’s: Dorisch, Ionisch, en Korinthisch. De tempel wordt wel door een tent beschermd tegen de elementen, dus voor mooie foto’s moet je er niet heen gaan.

Delfi: het oude orakel van Griekenland

Bij het stadje Delfi in de bergen van Griekenland ligt een archeologische opgraving die echt prachtig is. Delfi werd in de Klassieke Oudheid van Griekenland gezien als het centrum van de wereld. Hier was een orakel, en die kon de toekomst voorspellen. Deze genoot het meeste aanzien in de periode tussen de zesde en de vierde eeuw voor Christus. Door voorspellingen van het orakel zijn er in Griekenland meerdere oorlogen begonnen! Echter vanaf de derde eeuw v.C. begon men het minder te geloven en werd rationaliteit belangrijker dan voorspellingen. Delfi is in ieder geval een prachtige locatie met oude tempels, en het is ook heel fotogeniek.

Middeleeuwse stad Rhodes

Genoeg over tempels, laten we eens naar de middeleeuwen gaan. Rhodes is namelijk een prachtige middeleeuwse stad die helemaal bewaard gebleven is, en bovendien leeft die nog ook. Er zijn paleizen en musea en dergelijke om te bezoeken. Als je om je heen kijkt zie alleen maar middeleeuwse gebouwen. Het is niet gek dat dit een UNESCO werelderfgoed is. In Griekenland heb je dus niet alleen maar tempels, je hebt ook nog een stukje middeleeuwen. Dus als je naar dit land gaat voor de cultuur en de historie, zit je zeker goed.

Categorieën: Blog