Kunst – Cultuur.nl

Op vakantie: in eigen land!

Op vakantie; ga je nog? Voor veel mensen is een vakantie in het buitenland opeens erg ver weg geworden—of het nu in budget of in gedachte is. Wie weet wil je nog even helemaal niet over de grens, of misschien past het op dit moment even niet in je financiële plaatje, maar je wil wél graag even weg met iemand. Wat doe je dan? Ja, vakantie in eigen land, natuurlijk! Mijn vriendin en ik vieren al jaren vakantie in Nederland en hebben sommige van de leukste vakanties van ons leven erop zitten. Waar gaan we dan heen? Nou, een 2 persoons huisje ameland, bijvoorbeeld, of; op vakantie in zeeland voor 2 personen

Wie ben jij eigenlijk? 

Allereerst even handig om na te gaan; wat vind jij leuk om te doen op vakantie? En wat vindt de persoon die je meeneemt allemaal leuk? Zijn jullie échte buitenmensen, die het liefst de hele dag wandelen, heuvels beklimmen, zwemmen, hardlopen, sporten én af en toe zelfs klimmen? Of zijn jullie het soort vakantiegangers dat het allerliefst de hele dag flaneert door leuke, ouderwetse straatjes, terrasjes pakt, winkelt en s ’avonds heerlijk uitgebreid ergens wil dineren? Natuurlijk zit hier nog van alles tussenin, maar het is goed om te weten met wie je op vakantie gaat, én wat je zelf graag wil van een vakantie. Iedereen ontspant ten slotte anders. 

En waar ga je heen? 

Oké! Dus! Je weet wat je wil, en nu is de vraag; waar ga je naartoe? Dat is het mooie aan Nederland; de opties zijn in principe eindeloos. Voor natuur is een 2 persoons huisje Ameland een echte aanrader; je zit er vlak bij de zee én het bos, en er is van alles te doen dat je dichter bij de Nederlandse natuur brengt. Voor mensen die wat meer van de steden en de oude cultuur willen proeven, maar ook de optie willen van zee en natuur, is een vakantie in Zeeland voor 2 personen perfect. Daar heb je een aantal mooie steden tot je beschikking, maar kan je er ook last-minute voor kiezen om een natuurmens te worden. 

 

Kijk ook goed naar wat voor vakantiehuisje je graag zou willen—er zijn vakantiehuisjes met jacuzzi’s, oh my! Hang ook vooral niet te veel stressvolle dingen op aan het plannen van je vakantie in eigen land, het moet tenslotte vooral leuk en ontspannend zijn. Veel succes en fijne vakantie!

Mobiele versie afsluiten