Kunst – Cultuur.nl

Onze mening over mannenkleding van nu

paspop

We mogen hoor, het is tijd dat we de kunst van mannenkleding gaan bespreken. Er zijn zoveel soorten kleding voor vrouwen dat af en toe vergeten wordt dat mannen ook erg mooie dingen aan kunnen doen. Van de mooiste jassen tot de allerbeste stropdassen, alles wordt besproken in deze blog. Heb jij een favoriet item binnen mannenkleding of vind heb je er nog niet echt een mening over gevormd? Na het lezen van onze kijk op mannenkleding zal je wellicht wel een favoriet item hebben of krijgen, maar nu eerst even een momentje om over verschillende mannenkleding te bespreken.

De smoking

Bij het woord denken de meeste mensen meteen aan de zwarte James Bond achtige figuren met een smoking en een vlinderdas. Hoewel er niets verkeerd aan is,  komen smokings ook in heel andere varianten voor. Als je het aan ons vraagt, is de standaard zwarte smoking niet de leukste die er is. Met gekleurde pakken, trek je veel meer de aandacht. Het is misschien niet het soort kleding dat je kunt dragen naar een chique evenement, maar leuk is het wel. Op casual momenten kan zoiets als een rood of geel pak wel een mooie touch zijn. Niet te vaak en niet te veel is hierbij wel het toverwoord als je niet als extravagant en alternatief gezien wilt worden.

Schoenen zijn onze favoriet

Het is al een kunst op zich. Open of dicht, puntig of rond. Schoenen kom je echt in heel veel soorten tegen. Voor heren zijn er de nette veterschoenen, sneakers, bootschoenen en sandalen. Steeds meer mannen zie je (net als vroeger trouwens) laarzen dragen. Elk type schoen geeft een klein beetje weg van het karakter van de drager. Iemand die zich graag netjes kleed of dat in het dagelijks leven veel doet heeft hoogstwaarschijnlijk meer in nette schoenen in huis dan sneakers.

Accessoires voor mannen?

Bij accessoires denken veel mensen gelijk aan bloemen sjaaltjes, mooie hoede, haarclips en riemen rond de taille. Dit zijn allemaal dingen voor vrouwen. Mannen worden echter vaak gezien in zonnebrillen, kleinere hoeden en een goede riem. Stropdassen blijven de beste accessoires voor mannen. Stropdassen geven net dat beetje elegantie dat een outfit soms nodig heeft. De meeste mannen hebben er in ieder geval één. Naast stropdassen en zonnebrillen zijn er nog veel meer erg kleine details die de outfit van een man afmaken. Weet je al wat jouw favoriete mannenkleding is?

Mobiele versie afsluiten