Kunst – Cultuur.nl

Lekker knutselen in de wintermaanden

Festool

De wintermaanden zijn de uitgelezen tijd om je hobby weer eens op te pakken. In de zomer heb je andere leuke dingen te doen, in de winter is het toch vaak een beetje zoeken naar leuke activiteiten. Terwijl je heerlijk kunt knutselen in je eigen huis of garage. Wat je ook gaat doen of maken, het blijft altijd belangrijk om goed gereedschap bij de hand te hebben. De gereedschappen van Festool bijvoorbeeld, deze zijn handzaam, gebruiksvriendelijk en van zeer goede kwaliteit. Bovendien hebben ze goede hulpmiddelen zoals de Festool systainer of de Festool geleiderails. Daar kan je wat mee!

Maak je eigen puzzels

Je kunt tegenwoordig voor heel weinig geld je foto’s laten afdrukken op hout. Maar dan? Ga je een eind hout aan de muur hangen? Of maak er er zelf een leuke puzzel van. Dat is wel even een werkje, maar je hebt er veel plezier van. Daarbij is zo’n zelfgemaakte puzzel ook nog eens een heel bijzonder cadeau om te geven tijdens de feestdagen. Reken maar dat de ontvanger daar blij mee zal zijn. Het maken van de puzzel kan gewoon handmatig, met een figuurzaagje. Maar je kunt er ook powertools voor gebruiken. Het is maar net wat jij wilt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een foto op plexiglas tot puzzel te verwerken.

Maak mooie borden, bekers en schalen van hout

Het is natuurlijk heel bijzonder om te eten van je eigen gemaakte servies. Keramisch servies, gemaakt van klei, is niet meer bijzonder. Dat zie je overal. Maar maak eens een houten servies. Je hebt er een goede draaibank en veel geduld voor nodig. En natuurlijk hout van een goede kwaliteit. Je kunt zelfs cursussen in deze richting volgen. Zo heb je, nog voor de kerst, een heel aantal borden, schalen en bekers gemaakt. Als dat niet mooi staat op de kersttafel, dan weet ik het ook niet meer!

Knutselen voor je kinderen

Je kinderen zullen het geweldig vinden dat papa of mama aan de klus gaat voor ze. Of je nu een poppenhuis, een garage voor alle auto’s of een bed gaat maken, je kinderen zullen je graag willen helpen. En er zijn heus dingen die zij kunnen doen. Probeer ze, natuurlijk, wel zover mogelijk weg te houden van elektrisch gereedschap. Daar kunnen ze later, als ze groot zijn, naar hartenlust mee spelen, maar nu nog even niet. Je kinderen kunnen wel helpen met schilderen of behang uitzoeken voor het poppenhuis. En misschien hebben ze wel een heel leuk ontwerp voor een nieuw bed in hun hoofd. Als je dat weet te maken, ben je echt een held.

Mobiele versie afsluiten