Kunst – Cultuur.nl

De elektrische fiets: een cultureel hoogstandje

elektrische fiets

In Nederland zijn we natuurlijk gek op fietsen. Maar wat dacht je van de elektrische fiets die vandaag de dag ook alsmaar toeneemt in populariteit?

Bij Kunst & Cultuur zijn we natuurlijk gek op alles dat met kunst en cultuur te maken heeft (het zit hem in de naam). En er zijn weinig dingen meer cultuur als het fietsen voor de Nederlander. Daarom staat de elektrische fiets vandaag centraal in het blog. Want wat kun je precies met zo’n e-bike en wat is nu de toegevoegde waarde? En ben je wel een echte Nederlander als je niet ”echt fietst”? Daar krijg je een antwoord op!

Waarom een elektrische fiets?

Je zal vast wel eens gedacht hebben: waarom zou je op een elektrische fiets gaan rijden als je ook gewoon een normale fiets kunt gebruiken? Het fijne van een elektrische is dat deze trapondersteuning biedt. Tot wel 25 kilometer per uur! Je moet dus nog steeds zelf trappen, maar wordt hier in wel behoorlijk geholpen door de fiets. En dat is heerlijk voor mensen die lange stukken willen rijden, of al wat ouder zijn. Maar ook steeds meer jongeren zien we op een e-bike rijden.

De populariteit is ongekend

De fietsen zien we steeds vaker over de wegen schieten. Niet zo gek! In 2016 was meer dan de helft van alle nieuw-gekochte fietsen (bij een dealer dus) een elektrische fiets. Als dat niet genoeg zegt over de populariteit, dan weet ik het ook niet meer. Zelf rijd ik er nog geen een, maar ben ik wel aan het onderzoeken of ik de overstap ga maken. Dat is ook een van de redenen dat ik dit artikel heb geschreven. Zodat ik lekker kan onderzoeken of ik er

Ben je dan nog wel lekker nuchter Hollands?

Een elektrische fiets heeft zo zijn voordelen. Of, sterker nog, zo’n fiets heeft juist heel veel voordelen. Voor sommigen is een simpele herenfiets of omafiets meer dan genoeg voor het kleine stukje naar werk en terug. En klein noemen we dan 20 minuten. Sommige mensen hebben echter wat meer moeite met fietsen – of willen gewoon langere stukken maken. Voor die Hollanders is een elektrische fiets echt perfect. Want wat is er nu meer cultureel dan op de fiets stappen? Dankzij de elektrische fiets van een merk zoals Stella, kan iedere Nederlander mee doen met een van de meest tekenende activiteiten in ons land: fietsen. En ik ben van mening dat we de makers van deze geweldige fietsen daar best wel voor mogen bedanken.

Mobiele versie afsluiten