Kunst – Cultuur.nl

Boek vliegtickets Istanbul

Vliegtickets Instanbul

Instanbul is gelegen in het noordwesten van Turkije en heeft 14 miljoen inwoners. Deze stad scheidt de twee continenten Europa en Azië. Boek vliegtickets Instanbul als je wilt genieten van een wereldstad vol geuren, paleizen, bazaars, kleuren en variatie. Istanbul wordt dan ook gezien als een openluchtmuseum van musea, kerken, moskeeën en paleizen, maar ook als een moderne stad met vele bioscopen, winkels en een bruisend nachtleven.

Europa/Azië

Het kenmerkende voor Istanbul is dat je eenvoudig van Europa naar Azië en vice versa kunt reizen. Deze stad bevindt zich namelijk voor een deel in Azië en Europa. Het enige wat je moet doen om deze verschillende werelddelen te bezoeken, is de Bosphorus oversteken. Boek dus vliegtickets Turkije als je wilt genieten van zowel Europa als Azië.

Het centrum

Het centrum van Instanbul bestaat uit meerdere wijken die elk zijn eigen bezienswaardigheden en identiteit heeft. Sommige wijken bevinden zich in het Aziatische gedeelte terwijl andere wijken Europees zijn. Deze verschillende wijken zijn dus al genoeg redenen om vliegtickets Istanbul te boeken.

De wijk Kadiköy is Aziatisch en vertoont verschillen met het Europese gedeelte. Je vindt hier diverse winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een mooie boulevard ligt langs de Bosporus rivier, hier vind je een mooi uitzicht over de skyline van het Europese gedeelte.

De wijk Nisantasi is Europees en is het hippe gedeelte van de stad. Hier bevinden zich vele trendy restaurants, merkwinkels, kunstgalerijen en cafés. Deze wijk is luxe en je kunt er vele bekende merken zoals Prada, Gucci en Louis Vuitton vinden.

Het uitgaanshart van Istanbul kun je vinden in de wijk Beyoglu waar vele bars, discotheken en clubs te vinden zijn. Ook bevinden zich er antiekmarktjes, winkels en boetiekjes. Het Turkish Telekom stadion, het stadion van Galatasaray, is hier ook te vinden.

De bekendste bezienswaardigheden van Istanbul vind je in de wijk Sultanahmet. Hier liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. De Blauwe moskee, de Hagia Sophia, de oude stadsmuur, het hippodroom en het Topkapi paleis zijn er te vinden.

De wijk Taksim is een geschikte wijk voor mensen die van uitgaan houden. Je vindt er vele hippe bars en discotheken. Overdag heerst er gezelligheid mede dankzij diverse winkelstraten.  

Het weer

In Istanbul heerst een ander klimaat dan de meeste toeristen gewend zijn, namelijk een Middellands zeeklimaat. De stad ligt namelijk in het noorden van het land terwijl de meeste vakantiebestemmingen in het zuidwesten gelegen zijn. Overdag kan er in Istanbul een drukkende warmte heersen vanwege de hoge luchtvochtigheid. Met name de zomermaanden kunnen erg warm zijn.

Mobiele versie afsluiten